Z lasujo za volan: 120 evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če vas bodo policisti za volanom avtomobila zasasčili s pustno masko, vas bo to stalo 120 evrov.
Oglej si celoten članek

Voznike policisti opozarjajo, da med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.

Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno. Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov. Pri mejni kontroli tudi potniki v vozilu ne smejo nositi pustnih mask, navajajo na Generalni policijski upravi (GPU).

Obenem opozarjajo, da bi pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko razni pustni pripomočki, kot so deli pustnih mask ali palice, poškodovali potnike v vozilu. Zato voznikom svetujejo, naj takšne predmete pospravijo v prtljažnik vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:32 9. Februar 2013.

    U fernđah se lahko furajo, v maskah pa ne...ker rasizem!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.