Za Jankovićev eko taksi ni zanimanja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zgodba z "ekološkim" taksijem v Ljubljani je za zdaj doživela klavrn zaključek, saj na razpis za ekskluzivni prevoz po samem mestnem središču ni bilo ustreznega kandidata.
Oglej si celoten članek

Na Mestni občini Ljubljana (MOL)so že v torek dopoldan odpirali ponudbe za opravljanje avtotaksi službe s štirimi "avtotaksi okolju prijaznimi vozili na območjih za pešce." 

Potem ko smo včeraj opozorili, zakaj je bil razpis vse prej kot verodostojno ekološko naravnan, smo prejeli tudi odgovor, koliko avtotaksi prevoznikov se zanima za ekskluzivni posel z mestno občino Ljubljana. 

"Na razpis smo prejeli eno vlogo, ki pa ni bila popolna."

Ekologijo bo treba zastaviti širše

Če se bodo na MOL odločili ponoviti razpis, bodo to najverjetneje storili v času prihodnjega mandata. Kot smo poročali, strokovnjaki opozarjajo, da v sam strogi center mesta spadajo le vozila na električni pogon.

Eden od lastnikov taksi službe v Ljubljani pa je opozoril, da mesto z omejitvijo cene za prevožen kilometer ne dovoljuje vlaganja v ekološko bolj sprejemljiva taksi vozila, ki bi prispevala k manjšemu onesnaženju zraka v širšem središču prestolnice. Zato se po Ljubljani vozijo v povprečju zelo izrabljena taksi vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.