Zadnja pot BMW vozil

Foto: BMW Reciklaža BMW vozil Foto: Youtube Reciklaža BMW vozil Foto: BMW Reciklaža BMW vozil Foto: BMW Reciklaža BMW vozil Foto: BMW Reciklaža BMW vozil Foto: BMW Reciklaža BMW vozil
V BMW center za reciklažo in demontažo prihaja tudi veliko povsem delujočih avtomobilov, ki jih razstavijo, njihove dele pa reciklirajo in material uporabijo v nadaljnji proizvodnji.
Oglej si celoten članek

Kot si lahko pogledate v spodnjem video zapisu najprej aktivirjao zračne blazine, nato izpraznijo posode s tekočinami (olje motorja, menjalnika, hladilna tekočina, tekočina za vetrobranska stekla ....), sledi razstavljanje vozila in pot delov v prešo.

BMW center za reciklažo in demontažo deluje v Münchnu, svoja vrata pa je odprl leta 1994. V centru, ki je prejel certifikat za okolju prijazen in učinkovit način recikliranja vozil, v veliki večini reciklirajo vozila skupine BMW, torej BMW in Mini.

Stara vozila so ključni vir za pridobivanje sekundarnih surovin. BMW organizira tudi voden ogled reciklažnega centra, kjer obiskovalci spoznajo vse o demontaži in recikliranju vozil, kot tudi o zakonodaji. Iz varnostnih razlogov ogled ni primeren za osebe na invalidskih vozičkih, mlajše od 14 let in družine z vozički.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:37 14. November 2015.

    gledam tole reciklažo...a se samo meni zdi, da se reciklirajo, še super avtomobili...bolj, ko gledam manj mi je jasno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.