Avto
93 ogledov

Zadnja pot BMW vozil

Reciklaža BMW vozil
1/6
BMW
V BMW center za reciklažo in demontažo prihaja tudi veliko povsem delujočih avtomobilov, ki jih razstavijo, njihove dele pa reciklirajo in material uporabijo v nadaljnji proizvodnji.

Kot si lahko pogledate v spodnjem video zapisu najprej aktivirjao zračne blazine, nato izpraznijo posode s tekočinami (olje motorja, menjalnika, hladilna tekočina, tekočina za vetrobranska stekla ....), sledi razstavljanje vozila in pot delov v prešo.

BMW center za reciklažo in demontažo deluje v Münchnu, svoja vrata pa je odprl leta 1994. V centru, ki je prejel certifikat za okolju prijazen in učinkovit način recikliranja vozil, v veliki večini reciklirajo vozila skupine BMW, torej BMW in Mini.

Stara vozila so ključni vir za pridobivanje sekundarnih surovin. BMW organizira tudi voden ogled reciklažnega centra, kjer obiskovalci spoznajo vse o demontaži in recikliranju vozil, kot tudi o zakonodaji. Iz varnostnih razlogov ogled ni primeren za osebe na invalidskih vozičkih, mlajše od 14 let in družine z vozički.

Komentarjev 1
  • blueone 09:37 14.november 2015.

    gledam tole reciklažo...a se samo meni zdi, da se reciklirajo, še super avtomobili...bolj, ko gledam manj mi je jasno