Zalepite obliž in vozite

Foto: BMW
Foto: BMW
Raziskave so pokazale, da vsak deseti voznik oziroma voznica vsak dan za volanom doživlja stres. Strokovnjaki kot rešitev predlagajo samolepljiv obliž, ki oddaja prijeten vonj in se ga zalepi na volanski obroč.
Oglej si celoten članek

Britanska zavarovalniška hiša Axa je voznike pozvala, naj med vožnjo uporabljajo protistresni obliž, ki so ga za zmanjšanje negativnih občutkov med vožnjo na zahtevo zavarovalnice naredili strokovnjaki in naj bi pripomogel k večji varnosti na cesti.

Vsak deseti voznik oziroma voznica naj bi vsak dan za volanom doživljal stres, ki ga pomaga omiliti samolepljiv obliž, ki se ga nalepi na volan. Ta je prijetnega vonja in pomaga pri zmanjševanju negativnih občutkov, ki jih doživljajo mnogi vozniki. "Vsakdo je lahko za volanom nemiren in nervozen. To je preprost način, s katerim lahko bistveno izboljšamo varnost na cesti," pravi predstavnica Axe Amanda Edwards.

Drugi načini, ki zmanjšujejo stres za volanom, so glede na izsledke raziskave še poslušanje glasbe (67 odstotkov), vožnja na sončen dan (63 odstotkov) ali vožnja v lepi pokrajini (57 odstotkov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.