Avto
17 ogledov

Zalepite obliž in vozite

Varna vožnja BMW
Raziskave so pokazale, da vsak deseti voznik oziroma voznica vsak dan za volanom doživlja stres. Strokovnjaki kot rešitev predlagajo samolepljiv obliž, ki oddaja prijeten vonj in se ga zalepi na volanski obroč.

Britanska zavarovalniška hiša Axa je voznike pozvala, naj med vožnjo uporabljajo protistresni obliž, ki so ga za zmanjšanje negativnih občutkov med vožnjo na zahtevo zavarovalnice naredili strokovnjaki in naj bi pripomogel k večji varnosti na cesti.

Vsak deseti voznik oziroma voznica naj bi vsak dan za volanom doživljal stres, ki ga pomaga omiliti samolepljiv obliž, ki se ga nalepi na volan. Ta je prijetnega vonja in pomaga pri zmanjševanju negativnih občutkov, ki jih doživljajo mnogi vozniki. "Vsakdo je lahko za volanom nemiren in nervozen. To je preprost način, s katerim lahko bistveno izboljšamo varnost na cesti," pravi predstavnica Axe Amanda Edwards.

Drugi načini, ki zmanjšujejo stres za volanom, so glede na izsledke raziskave še poslušanje glasbe (67 odstotkov), vožnja na sončen dan (63 odstotkov) ali vožnja v lepi pokrajini (57 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.