Zaplet z Lidlovo prodajo avtomobilov

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Lidl bo v Nemčiji začel bolj množično tržiti avtomobile. V prodajno ofenzivo vstopajo s prodajo kie stonic. To je zelo razjezilo partnerje avtomobilskega proizvajalca Kia.
Oglej si celoten članek

Prodaja kie stonic prek trgovine Lidl je povzročila veliko razburjenje v prodajalni mreži znamke Kia. Prepričani so, da so pri Kii vnaprej vedeli za trenutno stanje. To izhaja iz internega pisma trgovskega združenja Kia svojim članom, ki ga je prejel tudi spletni portal Automobilwoche, ki je prvi poročal o tem, da bodo v Lidlu začeli tržiti avtomobile.

Avto Obdavčitev vozil po novem

V trenutni ponudbi ima Lidl skupaj s podjetjem Vehiculumom in Sixt Leasingom okoli 200 vozil kia stonic, ki so starejši od dvanajstih mesecev. Prvotno izvirajo iz lanske kampanje, v kateri jih niso prodali.

Foto: Saša Despot Kia stonic

Avto Rabljeni avtomobili se dražijo

Vozila je Lidlu dostavil pogodbeni partner, zato ne gre za neposredno transakcijo. Združenje trgovcev je že pripravilo pravne ukrepe za preverjanje združljivosti kampanje s prodajno pogodbo, še piše Autombilwoche.

Avto Lidl v množično prodajo avtomobilov

Kot je pisal Autombilwoche, je diskontni trgovec v ponudbo vključili model kia stonic. Za 135 mesečnega obroka se mora potrošnik zavezati za najem vozila za vsaj 48 mesecev, za to ceno pa ne sme prevoziti več kot 10.000 kilometrov na leto. Kupci sklenejo pogodbo s Sixt Leasingom. Vsa vozila so izdelana vnaprej, čakalna doba pa je od šest do osem tednov.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.