Zaradi najema avta odslej manj glavobolov

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Najem avta v članici EU naj bi bil odslej veliko bolj pregleden, potem ko so bili predvsem turisti doslej tarča številnih skritih stroškov.
Oglej si celoten članek

Evropski potrošniki bodo bolj pregledno in varneje najemali avtomobile v EU. Evropska komisija in nacionalne potrošniške organizacije so namreč v sodelovanju z vodilnimi ponudniki storitev najema vozil Avis, Europcar, Enterprise, Hertz in Sixt dosegli dogovor o boljšem izvrševanju pravil EU o varstvu potrošnikov v tem sektorju.

Omenjena podjetja so po številnih pritožbah v zvezi z najemom vozil leta 2014 spremenila poslovne prakse, ki potrošnikom zagotavljajo bolj pošteno obravnavo.

Ponudniki storitev bodo morali zdaj ob rezervaciji navesti končno ceno, ki vključuje vse neizogibne stroške. Če je na primer obvezna uporaba zimskih pnevmatik, bo njihova cena upoštevana v objavljeni ceni. Prav tako bodo morali ključne sestavine najema vozila, kot so prevoženi kilometri, pravila glede goriva ali preklica rezervacije, navesti v jasnem jeziku.

Potrošnikom bodo zagotovljene tudi jasne informacije o dodatnem zavarovanju, vključno z možnostmi za zmanjšanje soudeležbe v primeru škode. Vedno bodo imeli tudi možnost prevzeti vozilo s polnim rezervoarjem ter ga tako vrniti.

V primeru škode pa bodo zagotovljeni jasni postopki za pregled vozila in pravična obravnava škode. Pred bremenitvijo bodo ponudniki storitev morali predložiti razloge in dokaze o škodi, potrošniki pa bodo na oceno škode pred bremenitvijo računa lahko podali ugovor.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.