Zaradi varnostnih pasov grozi vpoklic 400 tisoč vozil

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Proizvajalci vozil bi utegnili vpoklicati do 400.000 vozil, saj je švedski dobavitelj avtomobilski industriji, podjetje Autoliv, sporočil, da so zaznali težave z varnostnimi pasovi in zračnimi blazinami, ki jih zagotavljajo za 1.300 različnih modelov različnih proizvajalcev vozil po vsem svetu.
Oglej si celoten članek

Pri Autolivu niso povedali za katere točno modele vozil gre, niti trge s spornimi varnostnimi pasovi in zračnimi blazinami. Sporen je dela varnostnega pasu, ki regulira zategovanje, kot tudi del, ki nadzira aktivacijo polnjenja za aktiviranje zračne blazine. Težave so odkrili med testiranji in ne v prometni nesreči. Sporni so sistemi proizvedeni med 14. julijem in 4. novembrom leta 2016.

Iz Autoliva so sporočili, da že sodelujejo s proizvajalci vozil, da bi ugotovili v katere modele točno so vgrajeni sporni varnostni pasovi in zračne blazine. Dokončno odločitev bo Autoliv sprejel v sodelovanju s proizvajalci vozil.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.