Žarometi, kot jih še ni bilo

Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči Foto: Mercedes-Maybach Mercedes digitalne LED luči
Mercedes je predstavil najnaprednejše luči doslej. Lahko dobesedno rišejo svetlobo pred voznikom.
Oglej si celoten članek

Ob robu vseh novosti v Ženevi gre vsekakor izpostaviti tehnično mojstrovino, ki so jo predstavili pri Mercedes-Maybachu. Čeprav bo vgrajena v najbolj prestižne modele z zvezdo na nosu, pa gre pričakovati, da bo z leti prehajala vse nižje po modelih. 

Gre za LED tehnologijo, ki je sposobna osvetljevati prostor red avtom z resolucijo kar milijon točk na "žaromet". Izjemno zmogljivi čipi v ozadju te svetlobne pameti porazdeljujejo svetlobne žarke na način, ki se prilagajajo znotraj milisekund in vedno maksimalno osvetljujejo cesto ter se izogibajo osvetljevanju drugih voznikov.

Jo poznate? Pozimi imajo LED žarometi pri avtu veliko slabost!

Nič posebnega? Kaj pa tole: visokoločljivi žarometi lahko s svetlobo dobesedno rišejo znake za opozorila na cesti pred voznikovimi očmi, recimo simbol snežinke za spolzko cesto, simbol delavca za bližino dela na cesti, ali pa puščice, ki svetujejo najboljši manever za varno vožnjo mimo neke nevarnosti. Sluči lahko z znakom opozorijo tudi na prekratko varnostno razdaljo, opozarjajo na držanje znotraj voznega pasu ali na vozila v mrtvem kotu.

Avto Na 600 metrov smo prestrašili zajca

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.