Avto
4094 ogledov

Žarometi, kot jih še ni bilo

Mercedes digitalne LED luči
1/9
Mercedes-Maybach
Mercedes je predstavil najnaprednejše luči doslej. Lahko dobesedno rišejo svetlobo pred voznikom.

Ob robu vseh novosti v Ženevi gre vsekakor izpostaviti tehnično mojstrovino, ki so jo predstavili pri Mercedes-Maybachu. Čeprav bo vgrajena v najbolj prestižne modele z zvezdo na nosu, pa gre pričakovati, da bo z leti prehajala vse nižje po modelih. 

Gre za LED tehnologijo, ki je sposobna osvetljevati prostor red avtom z resolucijo kar milijon točk na "žaromet". Izjemno zmogljivi čipi v ozadju te svetlobne pameti porazdeljujejo svetlobne žarke na način, ki se prilagajajo znotraj milisekund in vedno maksimalno osvetljujejo cesto ter se izogibajo osvetljevanju drugih voznikov.

LED žaromet Jo poznate? Avto Pozimi imajo LED žarometi pri avtu veliko slabost!

Nič posebnega? Kaj pa tole: visokoločljivi žarometi lahko s svetlobo dobesedno rišejo znake za opozorila na cesti pred voznikovimi očmi, recimo simbol snežinke za spolzko cesto, simbol delavca za bližino dela na cesti, ali pa puščice, ki svetujejo najboljši manever za varno vožnjo mimo neke nevarnosti. Sluči lahko z znakom opozorijo tudi na prekratko varnostno razdaljo, opozarjajo na držanje znotraj voznega pasu ali na vozila v mrtvem kotu.

BMW 760Li V12 Avto Na 600 metrov smo prestrašili zajca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.