Zavarovalnice ob nepravilni obutvi zmanjšajo odškodnino

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dolgi sprehodi v naravi so lahko v sončnih jesenskih dneh prav prijetni, z gumijastimi škornji pa ste lahko dobro opremljeni tudi v deževnih dneh. Vendar pa velja upoštevati nasvet, da z njimi nikar ne vozite avtomobila.
Oglej si celoten članek

In to ne velja le za gumijaste škornje, ampak tudi za smučarske čevlje in pohodne gojzarje. Pri evropskem avtomobilskem klubu ACE ugotavljajo, da voznik v okornih čevljih z debelim podplatom in trdo peto izgubi občutek za pedale. Zanje velja isto kot za natikače ali čevlje z visokimi petami poleti.

Namesto njih so za vožnjo tudi jeseni in pozimi  bolj primerni trdni čevlji s podplatom, ki ne drsi. Vozniki bi morali zato takšne, denimo športne čevlje, vedno imeti v svojem avtomobilu, pred vožnjo pa bi se morali preobuti vanje. Gojzarje, škornje in podobne čevlje pa prepustiti vlogi, ki so ji namenjeni.

Foto: Shutterstock Pohodniški čevlji

Čeprav je specifična obutev predpisana le za poklicne voznike, bi tudi ostali vozniki morali imeti na nogah obutev, s katero lahko v vseh situacijah obdržijo nadzor nad vozilom. In v hladnih dneh je to toliko bolj pomembno, saj so ceste spolzke in lahko pride do zdrsa vozila.

Za tem pa niso le varnostni, ampak tudi denarni razlogi. Lahko se vam namreč zgodi, da vam bo zavarovalnica zaradi neustrezne obutve zmanjšala odškodnino po nezgodi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:31 4. December 2023.

    Ob poslušanju rock glasbe ob vožnji zavarovalna polica postane nična, dovoljena zvrst je le klasika od popa pa sta izrecno …

  • 09:26 4. December 2023.

    Pa z mokrimi čevlji ne smeš voziti,ker ti lahko zdrsne na pedalu

  • 08:31 4. December 2023.

    Tudi način prehranjevanja bo kmalu pomemben ob plačilu odškodnine....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.