"Zavijte levo" tudi čez drn in strn

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenskim ljubiteljem narave bo odslej lažje, saj je Garmin predstavil prvo topografsko kartografijo, ki uporabnike po še tako zaviti gorski stezici vodi po principu "zavoj za zavojem."
Oglej si celoten članek

Topografska kartografija Adria Topo PRO pokriva osem držav Balkana: Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Kosovo, Črno Goro, Srbijo in Albanijo.

V primerjavi z dosedanjimi topografskimi kartami gre za prvo karto območja Slovenije in sploh regije, ki zaradi dodatne funkcije omogoča aktivno vodenje, podobno kot to znajo cestne kartografije.

Na podlagi podatkov lahko karta vodi uporabnika po stezah in poteh od zavoja do zavoja glede na izbrano dejavnost, prilagojena je za pohodnike ali kolesarje.

Skupno je na digitalni karti vrisanih za preko 40.000 kilometrov poti in stez, od tega 12.000 kilometrov namenjenih izključno pohodništvu, dodatno pa še za 360.000 kilometrov običajnih cest. Tu je še preko 300.000 interesnih točk, kamor sodijo tudi gorske koče, vrhovi, razgledišča in druge točke, podrobni so tudi podatki glede rek, jezer, potokov in drugih voda. 

Aktivno vodenje sicer ne deluje na vseh Garminovih ročnih napravah, temveč le na pohodnih napravah novejših generacij. Priporočena cena nove kartografije je 65 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.