Avto
15 ogledov

"Zavijte levo" tudi čez drn in strn

Pohodništvo Profimedias
Slovenskim ljubiteljem narave bo odslej lažje, saj je Garmin predstavil prvo topografsko kartografijo, ki uporabnike po še tako zaviti gorski stezici vodi po principu "zavoj za zavojem."

Topografska kartografija Adria Topo PRO pokriva osem držav Balkana: Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Kosovo, Črno Goro, Srbijo in Albanijo.

V primerjavi z dosedanjimi topografskimi kartami gre za prvo karto območja Slovenije in sploh regije, ki zaradi dodatne funkcije omogoča aktivno vodenje, podobno kot to znajo cestne kartografije.

Na podlagi podatkov lahko karta vodi uporabnika po stezah in poteh od zavoja do zavoja glede na izbrano dejavnost, prilagojena je za pohodnike ali kolesarje.

Skupno je na digitalni karti vrisanih za preko 40.000 kilometrov poti in stez, od tega 12.000 kilometrov namenjenih izključno pohodništvu, dodatno pa še za 360.000 kilometrov običajnih cest. Tu je še preko 300.000 interesnih točk, kamor sodijo tudi gorske koče, vrhovi, razgledišča in druge točke, podrobni so tudi podatki glede rek, jezer, potokov in drugih voda. 

Aktivno vodenje sicer ne deluje na vseh Garminovih ročnih napravah, temveč le na pohodnih napravah novejših generacij. Priporočena cena nove kartografije je 65 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.