Zbiramo prijave: Mehanik leta 2018

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Spletni portal Žurnal24.si ter specializirana revija Mehanik in voznik bosta tudi letos izbirala Mehanika leta. Izbor organiziramo petič in po tradiciji dodajamo tudi nekaj novosti. Hkrati vse mehanike vabimo, da se prijavijo na izziv ali pa vas bralce, da predlagate in prijavite kakšnega dobrega mehanika, ki ga poznate. Pošljite nam njegovo ime, priimek in naslov podjetja.
Oglej si celoten članek

Mehanik leta je laskavo priznanje tudi v stroki, kar so prepoznali v Sekciji avtoserviserjev pri Obrtni zbornici Slovenije, s katerimi smo letos še okrepili sodelovanje.

Za prijavo klinite na link.

Naziv Mehanik leta prinaša tudi vsesplošno medijsko in javno prepoznavnost, kar najbolje ve trikratni zmagovalec izbora Primož Rožnik in tudi aktualni zmagovalec Robert Eržen iz avtoservisa Eržen. Izkazalo se je, da sta dobila veliko novih strank tudi zaradi naziva Mehanik leta, ki je dokazilo kakovosti, strankam pa vliva dodatno zaupanje v sposobnosti in znanje, hkrati pa pomeni tudi dodatno potrditev pri stalnih strankah.

Svojega najljubšega mehanika lahko predlagate tudi vi. Navedite njegovo ime, priimek in naslov podjetja oziroma delavnice.

Mehanik leta Mehanik leta prepričal tudi župana

Foto: Gregor Prebil Mehanik leta 2017 Robert Eržen

Mehaniki bodo postali specialisti

Izbor Mehanik leta pa prirejamo tudi zaradi prepoznavnosti poklica in večjega zaupanja ljudi v delo mehanika, ki se je v zadnjem desetletju z napredkom avtomobilske industrije močno spremenilo, še večje spremembe pa se obetajo v prihodnjih letih z bolj množičnim pojavom hibridnih in električnih vozil, pa tudi tehnologije samodejne vožnje. Vozniki avtomobilov sami avtomobilov ne morejo več popravljati in servisirati, tudi „garažni“ mehaniki ne bodo mogli več popravljati novih vozil. Trend gre v specializacijo poklica, zato bodo morali lastniki vozil mehanikom v prihodnosti še bolj zaupati kot danes in izbirati le najboljše strokovnjake.

Promo Kakšna znanja danes in v prihodnosti potrebuje sodoben mehanik?

Motorna vozila današnjega časa so vse bolj tehnično in tehnološko kompleksna, postajajo računalniki na kolesih, zato je zelo pomembno kakovostno vzdrževanje. Tudi starejša vozila potrebujejo dobre servisne mojstre, tako za redne servisne posege kot tudi za različna popravila, saj le tako lahko ostanejo v dobri vozni kondiciji. Seveda si vsak lastnik vozila tudi želi, da so napake in okvare odpravljene v čim krajšem času.

Foto: Saša Despot Mehanik leta 2017

Peti izbor

Zato letos že petič širimo glas o tistih, ki znajo, zmorejo in hočejo. V okviru izbora Mehanik leta 2018 iščemo dobre prakse in najboljše mehanike, ne glede na to, ali prihajajo iz pooblaščenih ali neodvisnih servisnih mrež oziroma imajo neodvisno mehanično delavnico.

Kaj nas čaka? Mehaniki in vozniki pred velikimi spremembami

Letos smo za najbolje mehanike pripravili tudi bogate nagrade. Pa še nekaj bolj mamljivega je za tiste, ki se prijavijo na tekmovanje. To je priložnost za nova prijateljstva med mehaniki, nova spoznanja, izmenjavo informacij, znanj, orodij, ki so vse kompleksnejša in draga. Nad tekmovanjem bo bdela strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), obeh medijev.

Foto: Saša Despot mehanik leta

Bralci bodo z glasovanjem izbrali finaliste, ki se bodo pomerili na zaključni prireditvi. Tam jih čaka preizkus teoretičnega znanja in preverjanje praktičnih spretnosti. Tudi letos bosta teoretični in praktični del potekala na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad – Ljubljana (SPSŠB), teoretični del v učilnici, praktični pa v šolski avtomehanični delavnici.

Mehanik vam bo sporočil Mehanik vam bo sporočil: Čez 500 km se bo okvaril motor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:40 18. Oktober 2018.

    Resman z Mokronoga, joke hahaha.

  • 12:59 23. September 2018.

    Zaupanje v mehanika ne obstaja saj noben mehanik ni pošten do stranke ....to ne obstaja ... če je le mogoče ...

  • 14:21 12. September 2018.

    Kaj pa mehaniki, ki delajo pod kozolcem?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.