Zdaj ženske vozijo moške

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Število voznic raste dvakrat hitreje, kot število voznikov, je pokazala najnovejša raziskava RAC Foundation iz Londona.
Oglej si celoten članek

V raziskavi je bilo ugotovljeno, da je od leta 1995 do 2010 število žensk z vozniškim dovoljenjem v Veliki Britaniji zraslo za 23 odstotkov na leto, iz 2,6 milijona na 13,8 milijona voznic. Na drugi strani je število moških za volanom zraslo za 1,4 milijona na skupaj 16,3 milijona. Pada število mladih moških voznikov med 20 in 29 leti.

Ženske na leto v povprečju prevozijo 4.736 kilometrov, kar je 19 odstotkov več kot leta 1995, moški pa 8.886 kilometrov, kar je 19odstotkov manj.

"Kot kaže, se ženske z mesta sopotnika hitro selijo na mesto voznika. Danes je vse več žensk, ki živijo samostojno, se same vozijo v službo, poročajo se kasneje, kasneje rojevajo otroke, da ne govorimo o številu ločenih," izide raziskave pojasnjuje direktor RAC-a, Stephan Glaister.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.