Zemljevid priljubljenosti avtomobilskih znamk v Evropi

Foto: Reddit
Foto: Reddit
Katere znamke avtomobilov najraje kupujejo v posameznih evropskih državah? Slovenski okus si delita le še dve evropski državi.
Oglej si celoten članek

Če je po skupnih številkah najbolj prodajano vozilo v Evropi VW golf, znamka Volkswagen pa tudi sicer najbolj priljubljena znamka glede na skupne prodajne številke, to še ne pomeni, da jo v vseh evropskih državah postavljajo na prvo mesto.

Na omrežju Reddit je bil nedavno objavljen zanimiv zemljevid, ki prikazuje, katere znamke so prvakinje po prodaji v posameznih državah. Rezultat je zelo zanimiv in očitno tudi zelo patriotsko obarvan. Tudi o razlikah med "zahodnim" in "vzhodnim blokom" bi lahko dolgo tekla beseda.

Po poročanju Reutersa je sicer prodaja novih avtomobilov v Evropi trenutno v polnem zamahu, saj so junija analitiki zabeležili kar 14-odstotni skok, kar je največ v zadnjih petih letih in pol. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:54 3. Avgust 2015.

    da se v zemljo ugrezneš..

  • 13:05 2. Avgust 2015.

    Albaniji bi pa res lahko dal Mercedes namesto vprašaja....da bi srebrna zvezda imela vsaj eno državo :-)

  • 12:16 2. Avgust 2015.

    ČokoLADA je zakon, ne pa lada...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.