Znano je, kako se bo imenoval suv znamke Alfa Romeo

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Naslednji model znamke Alfa Romeo bo težko pričakovani športni terenec. Imenoval naj bi se stelvio.
Oglej si celoten članek

Šef koncerna FCA Sergio Marchionne je po poročanju Auto Expressa napovedal, da bo prvi suv športne znamke Alfa Romeo povzel ime znamenitega italijanskega prelaza Stelvio, ki je z 2.757 metri nadmorske višine najvišji asfaltirani gorski prelaz v vzhodnih Alpah in drugi najvišji v celotnih Alpah, zelo znan pa je tudi zaradi svojih slikovitih serpentin.

Čeprav naj bi bil prvi znamkin suv na cestah že leta 2014, so pred tedni pri Alfa Romeu še enkrat več prestavili premiero, ki je sedaj načrtovana šele za konec leta 2017. Suv bo nasajen na platformo nove giuglie, pričakovati je zadnji in 4x4 pogon ter zmogljive dizle in bencinarje. Vse to naj bi bilo skupaj s športnim podvozjem zagotovilo, da bo upravičil sposojeno ime.

Čeprav se zdi čudno, da bi tako zgodaj že razkrili ime, pa Marchionneju ta praksa ni tuja. Lani je na marčevskem salonu v Ženevi že predstavil ime za novi Fiatov dvosed. Fiat 124 spider je bil uradno pokazan šele konec lanskega poletja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.