Avto
13 ogledov

Znano je, kako se bo imenoval suv znamke Alfa Romeo

Alfa romeo giulietta Gregor Prebil
Naslednji model znamke Alfa Romeo bo težko pričakovani športni terenec. Imenoval naj bi se stelvio.

Šef koncerna FCA Sergio Marchionne je po poročanju Auto Expressa napovedal, da bo prvi suv športne znamke Alfa Romeo povzel ime znamenitega italijanskega prelaza Stelvio, ki je z 2.757 metri nadmorske višine najvišji asfaltirani gorski prelaz v vzhodnih Alpah in drugi najvišji v celotnih Alpah, zelo znan pa je tudi zaradi svojih slikovitih serpentin.

Čeprav naj bi bil prvi znamkin suv na cestah že leta 2014, so pred tedni pri Alfa Romeu še enkrat več prestavili premiero, ki je sedaj načrtovana šele za konec leta 2017. Suv bo nasajen na platformo nove giuglie, pričakovati je zadnji in 4x4 pogon ter zmogljive dizle in bencinarje. Vse to naj bi bilo skupaj s športnim podvozjem zagotovilo, da bo upravičil sposojeno ime.

Čeprav se zdi čudno, da bi tako zgodaj že razkrili ime, pa Marchionneju ta praksa ni tuja. Lani je na marčevskem salonu v Ženevi že predstavil ime za novi Fiatov dvosed. Fiat 124 spider je bil uradno pokazan šele konec lanskega poletja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.