Znižali bodo cestnino, a le za določene voznike

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Francija se je zaradi inflacije odločila za znižanje avtocestnih cestnin, a le za določene voznike.
Oglej si celoten članek

Francoska vlada bo v odgovor na naraščajočo inflacijo v državi znižala cestinine na avtocestah. Nižjih cen pa ne bodo deležni vsi vozniki, ampak zgolj tisti, ki se po avtocestah pogosto vozijo v službo, in vozniki električnih avtomobilov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po oceni francoske vlade bo ukrep ublažil finančne pritiske na ljudi, ki so dnevno odvisni od potovanj z avtomobili, hkrati pa bo spodbudil tudi prehod na okolju bolj prijazna vozila.

Francoskih avtocest ne upravlja država, ampak zasebna podjetja, se pa v dogovoru z državo določa višina cestnin. Po napovedih francoskih oblasti bo ukrep v veljavo stopil z januarjem. Tistim posameznikom, ki bi želeli biti do subvencioniranih cestnin, bodo omogočili spletno prijavo.

Trenutno so kot eden od ukrepov za ublažitev posledic inflacije v veljavi tudi znižane cene na gorivo, in sicer v višini 0,10 evra na liter goriva. Ta ukrep bo v veljavi ostal do konca leta.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:35 4. December 2022.

    haha a ste prebrali tole "omogočil prehod na električna vozila". pa da umreš od smeha. kot prvo bogati imajo spet …

  • 08:59 4. December 2022.

    Švicarji bodo prepovedali vožnjo z električnimi avtomobili zaradi pomanjkanja elektrike, Francozi jim bojo omogočili pa brezplačno vožnjo??? Verjetno zato, ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.