Avto
32898 ogledov

Znižali bodo cestnino, a le za določene voznike

Francija avtocesta Profimedia
Francija se je zaradi inflacije odločila za znižanje avtocestnih cestnin, a le za določene voznike.

Francoska vlada bo v odgovor na naraščajočo inflacijo v državi znižala cestinine na avtocestah. Nižjih cen pa ne bodo deležni vsi vozniki, ampak zgolj tisti, ki se po avtocestah pogosto vozijo v službo, in vozniki električnih avtomobilov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po oceni francoske vlade bo ukrep ublažil finančne pritiske na ljudi, ki so dnevno odvisni od potovanj z avtomobili, hkrati pa bo spodbudil tudi prehod na okolju bolj prijazna vozila.

Francoskih avtocest ne upravlja država, ampak zasebna podjetja, se pa v dogovoru z državo določa višina cestnin. Po napovedih francoskih oblasti bo ukrep v veljavo stopil z januarjem. Tistim posameznikom, ki bi želeli biti do subvencioniranih cestnin, bodo omogočili spletno prijavo.

Trenutno so kot eden od ukrepov za ublažitev posledic inflacije v veljavi tudi znižane cene na gorivo, in sicer v višini 0,10 evra na liter goriva. Ta ukrep bo v veljavi ostal do konca leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 10:35 04.december 2022.

    haha a ste prebrali tole "omogočil prehod na električna vozila". pa da umreš od smeha. kot prvo bogati imajo spet popuste, kot drugo pa, revež se vozi z javnim prometom, v službo se vozijo direktorji v službenih vozilih. spet ena ...prikaži veča kapitilistična neumnost. pa ne pozabit to je francija ne sloveija tam vseeno promet poteka mal drugače kot pri nas.

  • Gandi123 08:59 04.december 2022.

    Švicarji bodo prepovedali vožnjo z električnimi avtomobili zaradi pomanjkanja elektrike, Francozi jim bojo omogočili pa brezplačno vožnjo??? Verjetno zato, ker bojo stali na dvoriščih, v garažo ga tako ali tako ni varno dat, ker gorijo kot baklje, do avtocest pa ...prikaži več sploh ne bodo prišli!