ZOE novi clio?

Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE Foto: Žurnal24 Renault ZOE

Your browser doesn’t support HTML5 video

Renault je na avtosalonu v Parizu predstavil konceptni električni avtomobil ZOE, ki na svetovna tržišča prihaja leta 2012. Mnogi že ugibajo, da gre za novi clio.
Oglej si celoten članek

ZOE naj bi bil v serijski različici enak, kot je predstavljen v Parizu. Novinec hkrati narekuje nove oblikovalske smernice, po katerih se bo zgledoval tudi clio četrte generacije. Električni ZOE v dolžino meri 410 centimetrov, širok je 179 centimetrov, visok pa 154 centimetrov. Za pogon skrbi elektromotor, ki razvije 59 kW/80 KM in 222 Nm navora. To je dovolj za pospešek od 0 do 100 km/h v 8,1 sekunde in najvišjo hitrost 135 km/h. Z enim polnjenjem baterij je zmožen narediti 160 kilometrov.

Polnjenje baterij na klasični vtičnici 220 V traja šest do osem ur, vendar pa je pomemben podatek ta, da se kar 80 odstotkov baterije napolni v vsega pol ure. Če avtomobil polnimo le 10 minut, je to dovolj za 60 kilometrov poti.

Električni Francoz je opremljen s pametnim klimatskim sistemom, ki neprestano optimizira vlago v zraku ter na ta način skrbi za kožo potnikov. Opremljen je tudi s senzorjem, ki preverja kakovost zraka, in če je to potrebno, samodejno zapre dovod v potniški prostor. Malček je opremljen še s sistemom, ki odvisno od potreb voznika izpušča različne vonje, in tudi s sistemom "svetlobne terapije".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.