Avto
22 ogledov

ZOE novi clio?

Renault ZOE
1/17
Žurnal24 main
Renault je na avtosalonu v Parizu predstavil konceptni električni avtomobil ZOE, ki na svetovna tržišča prihaja leta 2012. Mnogi že ugibajo, da gre za novi clio.

ZOE naj bi bil v serijski različici enak, kot je predstavljen v Parizu. Novinec hkrati narekuje nove oblikovalske smernice, po katerih se bo zgledoval tudi clio četrte generacije. Električni ZOE v dolžino meri 410 centimetrov, širok je 179 centimetrov, visok pa 154 centimetrov. Za pogon skrbi elektromotor, ki razvije 59 kW/80 KM in 222 Nm navora. To je dovolj za pospešek od 0 do 100 km/h v 8,1 sekunde in najvišjo hitrost 135 km/h. Z enim polnjenjem baterij je zmožen narediti 160 kilometrov.

Polnjenje baterij na klasični vtičnici 220 V traja šest do osem ur, vendar pa je pomemben podatek ta, da se kar 80 odstotkov baterije napolni v vsega pol ure. Če avtomobil polnimo le 10 minut, je to dovolj za 60 kilometrov poti.

Električni Francoz je opremljen s pametnim klimatskim sistemom, ki neprestano optimizira vlago v zraku ter na ta način skrbi za kožo potnikov. Opremljen je tudi s senzorjem, ki preverja kakovost zraka, in če je to potrebno, samodejno zapre dovod v potniški prostor. Malček je opremljen še s sistemom, ki odvisno od potreb voznika izpušča različne vonje, in tudi s sistemom "svetlobne terapije".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.