Google: od jutri manj prostora za brezplačno shranjevanje datotek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Google z jutrišnjim dnem spreminja svojo politiko shranjevanja datotek v oblaku.
Oglej si celoten članek

Google z jutrišnjim dnem spreminja svojo politiko shranjevanja datotek v oblaku. Brezplačno spletno shranjevanje datotek, fotografij in videoposnetkov bo tako omejeno na 15 GB.

Od 1. junija 2021 se bodo vse nove datoteke, ustvarjene v storitvi Drive, pa tudi fotografije in videoposnetki, naloženi v Google Photos, štele v 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, vključenega v vsak Google Račun. Uporabniki, ki presežejo to omejitev, tvegajo izbris presežne vsebine, ki je shranjena v Gmailu, Googlu Drive in Photos.

Danes je torej še čas, da se na Googlov oblak naloži večja količina fotografij in videov vseh kvalitet, ki se po 1. juniju ne bodo všteli v kvoto 15 GB.

Za vse tiste, ki jim 15 GB prostora za shranjevanje podatkov ni dovolj, Google ponuja račun Google One, ki se za 100 GB prostora na mesec začne pri 2 evrih na mesec. Od jutri bo torej na voljo 15 GB novega prostora, a bo vanj vključena vsebina gmaila in Google Driva, ne pa do 1. junija naloženih datotek Googlove Fotografije. 

Lastnikom Googlovih pametnih telefonov Pixel, od prvotnega modela iz leta 2016, ni treba skrbeti zaradi sprememb v storitvi Photos, saj je brezplačen neomejen prostor za shranjevanje del paketa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.