E-Life
775 ogledov

Google: od jutri manj prostora za brezplačno shranjevanje datotek

Google Profimedia
Google z jutrišnjim dnem spreminja svojo politiko shranjevanja datotek v oblaku.

Google z jutrišnjim dnem spreminja svojo politiko shranjevanja datotek v oblaku. Brezplačno spletno shranjevanje datotek, fotografij in videoposnetkov bo tako omejeno na 15 GB.

Od 1. junija 2021 se bodo vse nove datoteke, ustvarjene v storitvi Drive, pa tudi fotografije in videoposnetki, naloženi v Google Photos, štele v 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, vključenega v vsak Google Račun. Uporabniki, ki presežejo to omejitev, tvegajo izbris presežne vsebine, ki je shranjena v Gmailu, Googlu Drive in Photos.

Danes je torej še čas, da se na Googlov oblak naloži večja količina fotografij in videov vseh kvalitet, ki se po 1. juniju ne bodo všteli v kvoto 15 GB.

Za vse tiste, ki jim 15 GB prostora za shranjevanje podatkov ni dovolj, Google ponuja račun Google One, ki se za 100 GB prostora na mesec začne pri 2 evrih na mesec. Od jutri bo torej na voljo 15 GB novega prostora, a bo vanj vključena vsebina gmaila in Google Driva, ne pa do 1. junija naloženih datotek Googlove Fotografije. 

Lastnikom Googlovih pametnih telefonov Pixel, od prvotnega modela iz leta 2016, ni treba skrbeti zaradi sprememb v storitvi Photos, saj je brezplačen neomejen prostor za shranjevanje del paketa.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Christina_Wood 15:25 31.maj 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦