Google prepovedal uporabo Zooma

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri spletem velikanu Google so sporočili, da imajo varnostne zadržke do aplikacije Zoom, ki je priljubljena za videokonference in ohranjanje stikov z družinami in prijatelji.
Oglej si celoten članek

Google je svojim zaposlenim prepovedal uporabo namizne aplikacije za video klice Zoom, ki se je znašla pod plazom kritik zaradi varnostnih težav, ki so na površje priplavale ob izjemni popularnosti med pandemijo koronavirusa. Na varnostne zadržke se po poročanju spletnega portala Verge sklicuje tudi Google, ki sicer ponuja konkurenčno storitev.

Infodemija Ukrepe sprejeli tudi Google, Twitter, Facebook...

Verge poroča, da naj bi Google zaposlenim uporabo namizne aplikacije Zoom prepovedal že minuli teden, tiskovni predstavnik tehnološkega velikana Jose Castaneda pa je za spletni portal povedal, da imajo v podjetju "že dolgo politiko, da zaposlenim za delo ne dovolijo uporabe nepriznanih aplikacij izven Googlove korporativne mreže".

Kibernetska grožnja Pozor, ZOOM vam lahko ukrade gesla in dostopa do kamere!

Ne dosega varnostnih standardov

"Nedavno je naša varnostna ekipa zaposlenim sporočila, da na službenih računalnikih aplikacija Zoom ne bo več delovala, saj ne dosega naših varnostnih standardov. Zaposleni, ki Zoom uporabljajo za ohranjanje stikov z družinami in prijatelji, lahko to še naprej počno prek spletnih brskalnikov in mobilnih naprav," je dodal Castaneda.

Foto: Profimedia Zoom aplikacija

Uporabniki Zooma Pozor vsi, ki uporabljate Zoom!

V času pandemije koronavirusa aplikacije za videokonferenče klice dosegajo skokovite rasti uporabnikov, saj omogočajo lažjo organizacijo dela na daljavo. Med ponudniki takšnih storitev je sicer tudi Google s svojo G-Suite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.