E-Life
4338 ogledov

Google prepovedal uporabo Zooma

Zoom Profimedia
Pri spletem velikanu Google so sporočili, da imajo varnostne zadržke do aplikacije Zoom, ki je priljubljena za videokonference in ohranjanje stikov z družinami in prijatelji.

Google je svojim zaposlenim prepovedal uporabo namizne aplikacije za video klice Zoom, ki se je znašla pod plazom kritik zaradi varnostnih težav, ki so na površje priplavale ob izjemni popularnosti med pandemijo koronavirusa. Na varnostne zadržke se po poročanju spletnega portala Verge sklicuje tudi Google, ki sicer ponuja konkurenčno storitev.

Infodemija Zdravje Ukrepe sprejeli tudi Google, Twitter, Facebook...

Verge poroča, da naj bi Google zaposlenim uporabo namizne aplikacije Zoom prepovedal že minuli teden, tiskovni predstavnik tehnološkega velikana Jose Castaneda pa je za spletni portal povedal, da imajo v podjetju "že dolgo politiko, da zaposlenim za delo ne dovolijo uporabe nepriznanih aplikacij izven Googlove korporativne mreže".

Zoom Kibernetska grožnja E-Life Pozor, ZOOM vam lahko ukrade gesla in dostopa do kamere!

Ne dosega varnostnih standardov

"Nedavno je naša varnostna ekipa zaposlenim sporočila, da na službenih računalnikih aplikacija Zoom ne bo več delovala, saj ne dosega naših varnostnih standardov. Zaposleni, ki Zoom uporabljajo za ohranjanje stikov z družinami in prijatelji, lahko to še naprej počno prek spletnih brskalnikov in mobilnih naprav," je dodal Castaneda.

Zoom aplikacija | Avtor: Profimedia Profimedia

Zoom aplikacija Uporabniki Zooma E-Life Pozor vsi, ki uporabljate Zoom!

V času pandemije koronavirusa aplikacije za videokonferenče klice dosegajo skokovite rasti uporabnikov, saj omogočajo lažjo organizacijo dela na daljavo. Med ponudniki takšnih storitev je sicer tudi Google s svojo G-Suite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice