Brezžične slušalke bi? Boljše, kot so te, boste težko našli!

slušalke sony WF-1000XM4 slušalke sony WF-1000XM4 slušalke sony WF-1000XM4 slušalke sony WF-1000XM4
Vrhunski zvok, odlična baterija, zelo dobra povezljivost in solidna ergonomija. Kaj drugega je za dobre slušalke sploh še treba?
Oglej si celoten članek

Slušalke WF-1000XM4 se zelo enostavno povežejo z veliko večino operacijskih sistemov (od Androida in Appla, do Microsoftovih Oken). Povežejo se lahko le na eno napravo hkrati, je pa preklop med različnimi napravami zelo enostaven.

Za Android in iOS je Sony izdelal aplikacijo Headphones Connect, kjer lahko upravljate nastavitve zvoka, gumbov na slušalkah, prikaže vam stanje baterije, opozarja na morebitne nadgradnje.

Delovanje baterije je vrhunsko, zdrži dlje kot pri večini konkurenčnih slušalk. Z vklopljeno možnostjo odpravljanja šumov smo jih uporabljali praktično en cel delovnik. Z izklopljeno funkcijo pri Sonyju obljubljajo 12-urno delovanje. V škatlici, kamor slušalke shranite, lahko baterije napolnite dvakrat. Škatlica pa se polni s priloženim USB-C kablom ali brezžično, prek QI polnilne postaje, ki pa ni priložena.

slušalke sony WF-1000XM4

Zvok, ki ga proizvedejo, je vrhunski: čist in uravnotežen. Pri takšnih vrstah slušalk boste težko našli boljšega. Gotovo tudi po zaslugi odličnega delovanja sistema odstranjevanja šumov. Ne kosajo se sicer s sestrskimi naglavnimi slušalkami WH-1000XM4, to je razumljivo, a zelo učinkovito odstranijo šume iz okolice, brnenje raznih naprav, tudi tipkovnice med tipkanjem praktično ne boste slišali.

V trenutku, ko slušalke odstranite iz ušes, se predvajanje ustavi. V aplikaciji pa lahko nastavite tudi, kaj se zgodi s pritiskom na levo oziroma desno slušalko (nadzorujete lahko jakost zvoka, vklop ali izklop odstranjevanja šumov, upravljanje predvajanja).

Nastaviti je mogoče tudi reakcijo slušalk na govor. Ko ga zazna, samodejno ustavijo predvajanje, da se lahko oseba brez težav pogovori. Če smo med uporabo slušalk sami, priporočamo izklop te funkcije, predvajanje namreč prekine že malce močnejši kašelj.

Vgrajen mikrofon je soliden, dovolj dober, da lahko za govor povsem brez težav uporabljamo mikrofon nameščen v slušalkah namesto tistega v telefonu.

Slušalke bodo prepoznale tudi, če boste za pomoč vprašali Googlovega asistenta, Amazonovo Alexo ali iPhonovo Siri.

slušalke sony WF-1000XM4

Odsvetujemo pa jih za uporabo pri teku oziroma telovadbi. Ušesni čepki so sicer odporni na pot, nimajo pa slušalke drugih 'mehanizmov', s katerimi bi jih lahko v ušesu stabilizirali. Na voljo so tri različne dimenzije čepkov, ki jih je treba med tekom (preverjeno) popravljati, da ne izpadejo iz ušesa.

A vse našteto ni poceni, za slušalke WF-1000XM4 bo treba seči kar globoko v žep. Cena zanje znaša 280 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 14. September 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.