E-Life
720 ogledov

Brezžične slušalke bi? Boljše, kot so te, boste težko našli!

slušalke sony WF-1000XM4
1/4
Vrhunski zvok, odlična baterija, zelo dobra povezljivost in solidna ergonomija. Kaj drugega je za dobre slušalke sploh še treba?

Slušalke WF-1000XM4 se zelo enostavno povežejo z veliko večino operacijskih sistemov (od Androida in Appla, do Microsoftovih Oken). Povežejo se lahko le na eno napravo hkrati, je pa preklop med različnimi napravami zelo enostaven.

Za Android in iOS je Sony izdelal aplikacijo Headphones Connect, kjer lahko upravljate nastavitve zvoka, gumbov na slušalkah, prikaže vam stanje baterije, opozarja na morebitne nadgradnje.

Delovanje baterije je vrhunsko, zdrži dlje kot pri večini konkurenčnih slušalk. Z vklopljeno možnostjo odpravljanja šumov smo jih uporabljali praktično en cel delovnik. Z izklopljeno funkcijo pri Sonyju obljubljajo 12-urno delovanje. V škatlici, kamor slušalke shranite, lahko baterije napolnite dvakrat. Škatlica pa se polni s priloženim USB-C kablom ali brezžično, prek QI polnilne postaje, ki pa ni priložena.

slušalke sony WF-1000XM4 | Avtor:

Zvok, ki ga proizvedejo, je vrhunski: čist in uravnotežen. Pri takšnih vrstah slušalk boste težko našli boljšega. Gotovo tudi po zaslugi odličnega delovanja sistema odstranjevanja šumov. Ne kosajo se sicer s sestrskimi naglavnimi slušalkami WH-1000XM4, to je razumljivo, a zelo učinkovito odstranijo šume iz okolice, brnenje raznih naprav, tudi tipkovnice med tipkanjem praktično ne boste slišali.

V trenutku, ko slušalke odstranite iz ušes, se predvajanje ustavi. V aplikaciji pa lahko nastavite tudi, kaj se zgodi s pritiskom na levo oziroma desno slušalko (nadzorujete lahko jakost zvoka, vklop ali izklop odstranjevanja šumov, upravljanje predvajanja).

Nastaviti je mogoče tudi reakcijo slušalk na govor. Ko ga zazna, samodejno ustavijo predvajanje, da se lahko oseba brez težav pogovori. Če smo med uporabo slušalk sami, priporočamo izklop te funkcije, predvajanje namreč prekine že malce močnejši kašelj.

Vgrajen mikrofon je soliden, dovolj dober, da lahko za govor povsem brez težav uporabljamo mikrofon nameščen v slušalkah namesto tistega v telefonu.

Slušalke bodo prepoznale tudi, če boste za pomoč vprašali Googlovega asistenta, Amazonovo Alexo ali iPhonovo Siri.

slušalke sony WF-1000XM4 | Avtor:

Odsvetujemo pa jih za uporabo pri teku oziroma telovadbi. Ušesni čepki so sicer odporni na pot, nimajo pa slušalke drugih 'mehanizmov', s katerimi bi jih lahko v ušesu stabilizirali. Na voljo so tri različne dimenzije čepkov, ki jih je treba med tekom (preverjeno) popravljati, da ne izpadejo iz ušesa.

A vse našteto ni poceni, za slušalke WF-1000XM4 bo treba seči kar globoko v žep. Cena zanje znaša 280 evrov.

Komentarjev 1
  • Brian_Pittman 11:35 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦