Vse najboljše, Ford!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Letos mineva 150 let od rojstva Henryja Forda, legende 20. stoletja in vizionarja, ki je z inovativnimi idejami zaznamoval razvoj avtomobilizma in s svojo napredno vizijo vplival na širšo družbo. Tudi po 150 letih Ford postavlja nove mejnike z naprednimi tehnologijami, ki jih vgrajuje v svoja vozila, kar potrjujejo tudi številne prestižne mednarodne nagrade.
Oglej si celoten članek

Uvedba avtomobilov za širše množice

Po Fordovi zaslugi so avtomobili postali dostopni množicam, kar je omogočilo preoblikovanje kmetijskih gospodarstev v ZDA in po svetu v uspešne industrijske trge. Številni zgodovinarji mu pripisujejo zasluge za nastanek srednjega razreda v ZDA, saj je njegov za tiste čase revolucionaren sistem visoko zajamčenih plač postavil temelje poštene razdelitve družbenega kapitala, ime Henry Ford pa se je za vedno zapisalo v zgodovino.

Mednarodni motor leta, mednarodni dostavnik leta, mednarodni pick-up leta ...

Tudi danes, po 150 letih, podjetje Ford še vedno gradi na temeljih svojega ustanovitelja, priljubljenost avtomobilov s kultno ovalno značko pa ne pozna meja.

 

V jubilejnem letu Ford postavlja nove mejnike z naprednimi tehnologijami, ki jih vgrajuje v svoja vozila, kar potrjujejo tudi številne prestižne mednarodne nagrade. Tako je 1.0 EcoBoost motor že drugo leto zapored mednarodni motor leta, novi Ford Transit Custom se lahko pohvali z nazivom mednarodni dostavnik leta 2013, Ford Ranger je zaslovel kot mednarodni pickup leta 2013, Ford Fiesta pa je s svojo priljubljenostjo med predstavnicami nežnejšega spola postala svetovni ženski avto leta.

Ni kaj, Henry Ford bi bil zagotovo ponosen na svojo dediščino, zato vse najboljše, Ford.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.