Brezmejno v stavbi kranjske mestne občine

Foto: Mestna občina Kranj Foto: Mestna občina Kranj Foto: Mestna občina Kranj Foto: Mestna občina Kranj Foto: Mestna občina Kranj Foto: Mestna občina Kranj Foto: Mestna občina Kranj
V Galeriji Mestne občine Kranj je na ogled razstava Brezmejno – Borderless.
Oglej si celoten članek

Razstava Brezmejno – Borderless je plod izmenjave med Likovnim društvom Kranj in društvom umetnikov ˂kunstaspekt˃ iz Badna v Avstriji. S svojimi deli se v Galeriji Mestne občine Kranj (MOK) predstavljajo Eva Bakalar, Taude Haslauer, Marc Haltmeyer, Maria Hoffmann, Dagmar Stelzer in Christine Todt.

Foto: Mestna občina Kranj

Društvo umetnikov ˂kunstaspekt˃ letos praznuje 25. obletnico delovanja. Združenje je bilo ustanovljeno z namenom, da sodobno vizualno umetnost predstavi širši javnosti in jo hkrati povabi k aktivnemu sodelovanju v kulturnih procesih. Kar se je začelo kot lokalno umetniško združenje, je sčasoma preraslo v društvo, katerega 26 aktivnih članov prihaja tako iz okolice Badna kot tudi iz Spodnje Avstrije, Dunaja, Gradiščanskega, Švice in Nizozemske.

Foto: Mestna občina Kranj

Odprtja razstave in srečanja z umetniki sta se udeležila tudi župan Matjaž Rakovec in podžupan Janez Černe. Župan Rakovec je poudaril, da je po koncu pandemije mednarodno povezovanje MOK v polnem razcvetu. »Nismo pa v tem času še imeli mednarodne razstave v naši galeriji. Veseli me, da jo bogatimo prav z vašo razstavo in s slovensko-avstrijsko navezo. Tovrstna povezovanja in sodelovanja so izjemno dragocena. Naj odprejo nove poti, prebudijo nove ideje in motive,« je še dejal župan.

Foto: Mestna občina Kranj

Ogled razstave je možen v času uradnih ur MOK, in sicer do 5. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.