Gorenjska
818 ogledov

Brezmejno v stavbi kranjske mestne občine

1/7
Mestna občina Kranj
V Galeriji Mestne občine Kranj je na ogled razstava Brezmejno – Borderless.

Razstava Brezmejno – Borderless je plod izmenjave med Likovnim društvom Kranj in društvom umetnikov ˂kunstaspekt˃ iz Badna v Avstriji. S svojimi deli se v Galeriji Mestne občine Kranj (MOK) predstavljajo Eva Bakalar, Taude Haslauer, Marc Haltmeyer, Maria Hoffmann, Dagmar Stelzer in Christine Todt.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Društvo umetnikov ˂kunstaspekt˃ letos praznuje 25. obletnico delovanja. Združenje je bilo ustanovljeno z namenom, da sodobno vizualno umetnost predstavi širši javnosti in jo hkrati povabi k aktivnemu sodelovanju v kulturnih procesih. Kar se je začelo kot lokalno umetniško združenje, je sčasoma preraslo v društvo, katerega 26 aktivnih članov prihaja tako iz okolice Badna kot tudi iz Spodnje Avstrije, Dunaja, Gradiščanskega, Švice in Nizozemske.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Odprtja razstave in srečanja z umetniki sta se udeležila tudi župan Matjaž Rakovec in podžupan Janez Černe. Župan Rakovec je poudaril, da je po koncu pandemije mednarodno povezovanje MOK v polnem razcvetu. »Nismo pa v tem času še imeli mednarodne razstave v naši galeriji. Veseli me, da jo bogatimo prav z vašo razstavo in s slovensko-avstrijsko navezo. Tovrstna povezovanja in sodelovanja so izjemno dragocena. Naj odprejo nove poti, prebudijo nove ideje in motive,« je še dejal župan.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Ogled razstave je možen v času uradnih ur MOK, in sicer do 5. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.