Čez Rupovščico odslej po novem mostu

Foto: MOK
Foto: MOK
Obnova mostu čez Rupovščico na sotočju s Kokro, ki se je začela sredi julija letos, je zaključena.
Oglej si celoten članek

Nekaj manj kot 240.000 evrov vredna investicija je po nekaj mesecih zaključena. Stari most so zaradi dotrajanosti porušili ter zgradili novega, v skladu z zahtevanimi standardi. Nov most je širši, v celoti zgrajen z armiranim betonom, nima več sredinskega podpornega stebra, zato je zdaj pretočnost reke pod mostom boljša. Poleg tega so v neposredni bližini mostu vzpostavili še dodatnih šest asfaltiranih parkirnih mest.

Foto: MOK

Dostop do športno-rekreativnih površin ob reki in kmetijskih površin je tako po slabem letu in pol znova neoviran. Prehod čez dotrajan in zato nevaren stari most je Mestna občina Kranj (MOK) namreč v skladu z usmeritvami inšpektorata prepovedala avgusta lani, a so ob tem poskrbeli, da so občani do Kosorepa in drugih površin na območju sotočja Rupovščice ter Kokre lahko dostopali prek nasipa z urejeno pešpotjo, pozneje tudi po brvi.

MOST Končno začetek obnove

»Občankam in občanom ter drugim obiskovalcem se v MOK zahvaljujemo za potrpežljivost, zlasti v času izvajanja gradbenih del. Projekt je zdaj zaključen, spomladi bomo uredili še okolico in zasadili površine v neposredni bližini mostu, ki so zdaj še neporaščene in ob vlažnem vremenu tudi blatne,« so sporočili s kranjske občine, kjer pozivajo tudi k pravilnemu parkiranju, torej na za to določenih in tudi na novo asfaltiranih parkirnih mestih, ter k spoštljivemu odnosu do naravnih površin. Uporabljajo naj obstoječe poti in ne drugih kmetijskih ali gozdnih površin, odpadke pa naj odnesejo s seboj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:10 17. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.