Gorenjska
861 ogledov

Čez Rupovščico odslej po novem mostu

MOK
Obnova mostu čez Rupovščico na sotočju s Kokro, ki se je začela sredi julija letos, je zaključena.

Nekaj manj kot 240.000 evrov vredna investicija je po nekaj mesecih zaključena. Stari most so zaradi dotrajanosti porušili ter zgradili novega, v skladu z zahtevanimi standardi. Nov most je širši, v celoti zgrajen z armiranim betonom, nima več sredinskega podpornega stebra, zato je zdaj pretočnost reke pod mostom boljša. Poleg tega so v neposredni bližini mostu vzpostavili še dodatnih šest asfaltiranih parkirnih mest.

 | Avtor: MOK MOK

Dostop do športno-rekreativnih površin ob reki in kmetijskih površin je tako po slabem letu in pol znova neoviran. Prehod čez dotrajan in zato nevaren stari most je Mestna občina Kranj (MOK) namreč v skladu z usmeritvami inšpektorata prepovedala avgusta lani, a so ob tem poskrbeli, da so občani do Kosorepa in drugih površin na območju sotočja Rupovščice ter Kokre lahko dostopali prek nasipa z urejeno pešpotjo, pozneje tudi po brvi.

MOST Gorenjska Končno začetek obnove

»Občankam in občanom ter drugim obiskovalcem se v MOK zahvaljujemo za potrpežljivost, zlasti v času izvajanja gradbenih del. Projekt je zdaj zaključen, spomladi bomo uredili še okolico in zasadili površine v neposredni bližini mostu, ki so zdaj še neporaščene in ob vlažnem vremenu tudi blatne,« so sporočili s kranjske občine, kjer pozivajo tudi k pravilnemu parkiranju, torej na za to določenih in tudi na novo asfaltiranih parkirnih mestih, ter k spoštljivemu odnosu do naravnih površin. Uporabljajo naj obstoječe poti in ne drugih kmetijskih ali gozdnih površin, odpadke pa naj odnesejo s seboj.

Komentarjev 1
  • Tana_Kerr 14:10 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦