Dostop do Kokre bo prepovedan

Foto: EHO projekt
Foto: EHO projekt
Predvidoma v ponedeljek, 13. septembra, se bo začelo čiščenje podrtih in nevarno nagnjenih dreves ob in v strugi Kokre na območju Ovčana.
Oglej si celoten članek

V neurju sredi avgusta letos, ki ga je spremljal močan veter, so tudi v gozdu med Rupovščico in Kokro padla ali se nevarno nagnila številna drevesa in vejevje. Gre za tako imenovano območje Kosorepa, ki je naravna znamenitost in naravno kopališče. Ta privablja veliko sprehajalcev in kopalcev, priljubljene so tudi sprehajalne poti v okolici, zato trenutno stanje predstavlja nevarnost za ljudi na tem območju, ogrožena pa je tudi poplavna varnost.

Še zlasti problematična je situacija na lokaciji Kosorepa, kjer je ravno pri balvanih v strugi Kokre podrta smreka in leži prečno na tok v strugi. Smreka je zagozdena med balvane in še dodatno zapira pretočni profil. Tudi na dolvodnem odseku se v strugi, prečno na smer toka, nahaja nekaj podrtih dreves. To zapira pretočni profil Kokre, zmanjšuje pretočno sposobnost struge in poslabšuje poplavne razmere.

Foto: EHO projekt

Lastniki zemljišč že odstranjujejo podrto drevje in vejevje, po navodilu Direkcije za vode, ki je naročila ogled terena v strugi Kokre na območju Ovčana, pa se bo predvidoma prihodnji teden začelo še čiščenje zemljišč v lasti države oziroma direkcije, in sicer vse od kopališča Kosorep do mostu ob sotočju Kokre in Rupovščice. Delo bo zajemalo predvsem vitlanje, podiranje in razrez nevarnih dreves. Gre za izredno nevarna opravila, zato bo prihodnji teden za obiskovalce prepovedano zadrževanje na tem območju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.