Gorenjska
3102 ogledov

Dostop do Kokre bo prepovedan

EHO projekt
Predvidoma v ponedeljek, 13. septembra, se bo začelo čiščenje podrtih in nevarno nagnjenih dreves ob in v strugi Kokre na območju Ovčana.

V neurju sredi avgusta letos, ki ga je spremljal močan veter, so tudi v gozdu med Rupovščico in Kokro padla ali se nevarno nagnila številna drevesa in vejevje. Gre za tako imenovano območje Kosorepa, ki je naravna znamenitost in naravno kopališče. Ta privablja veliko sprehajalcev in kopalcev, priljubljene so tudi sprehajalne poti v okolici, zato trenutno stanje predstavlja nevarnost za ljudi na tem območju, ogrožena pa je tudi poplavna varnost.

Še zlasti problematična je situacija na lokaciji Kosorepa, kjer je ravno pri balvanih v strugi Kokre podrta smreka in leži prečno na tok v strugi. Smreka je zagozdena med balvane in še dodatno zapira pretočni profil. Tudi na dolvodnem odseku se v strugi, prečno na smer toka, nahaja nekaj podrtih dreves. To zapira pretočni profil Kokre, zmanjšuje pretočno sposobnost struge in poslabšuje poplavne razmere.

 | Avtor: EHO projekt EHO projekt

Lastniki zemljišč že odstranjujejo podrto drevje in vejevje, po navodilu Direkcije za vode, ki je naročila ogled terena v strugi Kokre na območju Ovčana, pa se bo predvidoma prihodnji teden začelo še čiščenje zemljišč v lasti države oziroma direkcije, in sicer vse od kopališča Kosorep do mostu ob sotočju Kokre in Rupovščice. Delo bo zajemalo predvsem vitlanje, podiranje in razrez nevarnih dreves. Gre za izredno nevarna opravila, zato bo prihodnji teden za obiskovalce prepovedano zadrževanje na tem območju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.