Po 200-metrskem drsenju se je ustavila med drevesi

Foto: Profimedia
Gorski reševalci in vojaški helikopter so včeraj, 30. januarja, kar dvakrat posredovali zaradi nesreč v gorah. Dva turna smučarja so prepeljali v jeseniško bolnišnico.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so na območju Ratitovca reševali turno smučarko, ki je zdrsnila na poledeneli podlagi in se po okoli 200-metrskem drsenju ustavila med drevesi. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje pa podrobneje navajajo, da se je nesreča turni smučarki pripetila ob 11.33 pod Kosmatim vrhom v občini Železniki. Do nje so odhiteli in jo oskrbeli reševalci GRS Škofja Loka. Poletel je tudi helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Poškodovano smučarko je helikopter prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

V drugem primeru so turnega smučarja reševali med Srednjim vrhom in Vrtačo. Malo čez 15. uro si je na sedlu Šija pod Srednjim vrhom v občini Žirovnica turni smučar poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Radovljica in helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Smučarja so oskrbeli, helikopter pa ga je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Zelo velika nevarnost v gorah

S PU Kranj opozarjajo, naj bodo obiskovalci gora previdni in odgovorni. Zaradi poledenelih poti in delov snežišč je nevarnost zelo velika. Zaradi novega snega so nevarnosti (ledena podlaga) sedaj znova skrite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.