Gorenjska
5436 ogledov

Po 200-metrskem drsenju se je ustavila med drevesi

Nesreča pri smučanju smučanje
Gorski reševalci in vojaški helikopter so včeraj, 30. januarja, kar dvakrat posredovali zaradi nesreč v gorah. Dva turna smučarja so prepeljali v jeseniško bolnišnico.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so na območju Ratitovca reševali turno smučarko, ki je zdrsnila na poledeneli podlagi in se po okoli 200-metrskem drsenju ustavila med drevesi. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje pa podrobneje navajajo, da se je nesreča turni smučarki pripetila ob 11.33 pod Kosmatim vrhom v občini Železniki. Do nje so odhiteli in jo oskrbeli reševalci GRS Škofja Loka. Poletel je tudi helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Poškodovano smučarko je helikopter prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

V drugem primeru so turnega smučarja reševali med Srednjim vrhom in Vrtačo. Malo čez 15. uro si je na sedlu Šija pod Srednjim vrhom v občini Žirovnica turni smučar poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Radovljica in helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Smučarja so oskrbeli, helikopter pa ga je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Zelo velika nevarnost v gorah

S PU Kranj opozarjajo, naj bodo obiskovalci gora previdni in odgovorni. Zaradi poledenelih poti in delov snežišč je nevarnost zelo velika. Zaradi novega snega so nevarnosti (ledena podlaga) sedaj znova skrite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.