Gimnazija Kranj bo zasvetila v zlati barvi

Danes je mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Na Mestni občini Kranj so se tako odzvali pobudi Društvu Junaki 3. nadstropja in so se pridružili pri ozaveščanju o raku pri otrocih.
Oglej si celoten članek

Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok, obolelih za rakom in zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike. V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, z zgodnjo diagnozo in optimalnim zdravljenjem pa se jih pozdravi okoli 80 odstotkov.

Društvo z vseslovensko ozaveščevalno akcijo spodbuja ljudi, naj si na današnji dan pripnejo zlato pentljo za vse otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so premagali otroškega raka, za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, ter za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku. Na Mestni občini Kranj so se odzvali pobudi. Tako so si vsi zaposleni pripeli zlato pentljo.

Društvo je poleg tega številna večja slovenska mesta pozvalo, naj z osvetlitvijo pomembnih stavb pomagajo širiti glas o otroškem raku in malih bolnikih. V zlati oziroma rumeni bo tako drevi zažarela Gimnazija Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.