Gorenjska
320 ogledov

Gimnazija Kranj bo zasvetila v zlati barvi

Sprejem na Mestni občini Kranj
Danes je mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Na Mestni občini Kranj so se tako odzvali pobudi Društvu Junaki 3. nadstropja in so se pridružili pri ozaveščanju o raku pri otrocih.

Društvo Junaki 3. nadstropja so starši otrok, obolelih za rakom in zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike. V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok, z zgodnjo diagnozo in optimalnim zdravljenjem pa se jih pozdravi okoli 80 odstotkov.

Društvo z vseslovensko ozaveščevalno akcijo spodbuja ljudi, naj si na današnji dan pripnejo zlato pentljo za vse otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom, za vse, ki so premagali otroškega raka, za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, ter za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku. Na Mestni občini Kranj so se odzvali pobudi. Tako so si vsi zaposleni pripeli zlato pentljo.

Društvo je poleg tega številna večja slovenska mesta pozvalo, naj z osvetlitvijo pomembnih stavb pomagajo širiti glas o otroškem raku in malih bolnikih. V zlati oziroma rumeni bo tako drevi zažarela Gimnazija Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.