Gneča: cepljenje so morali podaljšati

Foto: PR ZD Škofja Loka Cepljenje nenaročenih 1. septembra 2021 v Sokolskem domu v Gorenji vasi.
Foto: PR ZD Škofja Loka Cepljenje nenaročenih 1. septembra 2021 v Sokolskem domu v Gorenji vasi.
Mobilna ekipa Zdravstvenega doma (ZD) Škofja Loka je danes, 1. septembra, v dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi v občini Gorenja vas - Poljane na odprtem cepljenju cepila kar 257 ljudi.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz ZD Škofja Loka, so zelo zadovoljni z odzivom: vrsta čakajočih se je vila daleč okoli Sokolskega doma. Predvideni dveurni termin so zaradi izrednega zanimanja zato podaljšali za skoraj eno uro.
Največ ljudi se je cepilo s cepivoma Pfizer in Janssen, dva občana pa sta prejela že tretji odmerek cepiva. Prevladovali so starejši in srednja generacija.
Naslednji termin za vse nenaročene (bodisi za drugi odmerek bodisi prvo cepljenje) bodo v Gorenji vasi organizirali v sredo, 22. septembra, in sicer ob istih urah kakor danes, to je od 14. do 16. ure.

Na Gorenjskem je po podatkih, danes objavljenih na spletni strani NIJZ, z enim odmerkom cepljenih 48 odstotkov prebivalcev, z vsemi pa 44 odstotkov.

V občini Gorenja vas - Poljane, ki ima veliko mladega prebivalstva, je precepljenost precej nižja od gorenjskega povprečja, in sicer jih je bilo do danes cepljenih z enim odmerkom 44,9 odstotka, z vsemi pa le 39,5 odstotka občanov.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.