Gorenjska
2237 ogledov

Gneča: cepljenje so morali podaljšati

Cepljenje proti covidu-19, Gorenja vas PR ZD Škofja Loka Cepljenje nenaročenih 1. septembra 2021 v Sokolskem domu v Gorenji vasi.
Mobilna ekipa Zdravstvenega doma (ZD) Škofja Loka je danes, 1. septembra, v dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi v občini Gorenja vas - Poljane na odprtem cepljenju cepila kar 257 ljudi.

Kot so sporočili iz ZD Škofja Loka, so zelo zadovoljni z odzivom: vrsta čakajočih se je vila daleč okoli Sokolskega doma. Predvideni dveurni termin so zaradi izrednega zanimanja zato podaljšali za skoraj eno uro.
Največ ljudi se je cepilo s cepivoma Pfizer in Janssen, dva občana pa sta prejela že tretji odmerek cepiva. Prevladovali so starejši in srednja generacija.
Naslednji termin za vse nenaročene (bodisi za drugi odmerek bodisi prvo cepljenje) bodo v Gorenji vasi organizirali v sredo, 22. septembra, in sicer ob istih urah kakor danes, to je od 14. do 16. ure.

Na Gorenjskem je po podatkih, danes objavljenih na spletni strani NIJZ, z enim odmerkom cepljenih 48 odstotkov prebivalcev, z vsemi pa 44 odstotkov.

V občini Gorenja vas - Poljane, ki ima veliko mladega prebivalstva, je precepljenost precej nižja od gorenjskega povprečja, in sicer jih je bilo do danes cepljenih z enim odmerkom 44,9 odstotka, z vsemi pa le 39,5 odstotka občanov.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.