Gorski reševalci prenesli mrtvega planinca v dolino

Foto: Manca Ogrin Fotografija je simbolična.
Foto: Manca Ogrin Fotografija je simbolična.
Danes, v soboto, 18. junija, je na poti na Ratitovec v občini Železniki umrl planinec, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek

Kot navajajo, je planinec omagal malo pred 15. uro. Nezavestnega so oživljali gorski reševalci GRS Škofja Loka in to vse do prihoda zdravnika dežurne ekipe GRS na Brniku. A planincu niso mogli rešiti življenja.
V dolino so preminulega na klasičen način prenesli gorski reševalci.

Izgubljena tujca našli v gozdu

Malo čez 11. uro pa so danes dobili klic na pomoč tudi gorski reševalci GRS Bohinj. Na pobočju Peči, naselje Stara Fužina v občini Bohinj, sta se namreč izgubila tujca. Gorski reševalci GRS Bohinj so oba nepoškodovana pohodnika našli v gozdu in ju pospremili v dolino.

Reševali planinca na gori Vrtača

Tretja gorska nesreča je zgodila malo 17. uri: pri sestopu z Vrtače v občini Žirovnica si je planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so ga oskrbeli na kraju, s policijskim helikopterjem pa so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.