Gorenjska
18200 ogledov

Gorski reševalci prenesli mrtvega planinca v dolino

Gore Manca Ogrin Fotografija je simbolična.
Danes, v soboto, 18. junija, je na poti na Ratitovec v občini Železniki umrl planinec, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot navajajo, je planinec omagal malo pred 15. uro. Nezavestnega so oživljali gorski reševalci GRS Škofja Loka in to vse do prihoda zdravnika dežurne ekipe GRS na Brniku. A planincu niso mogli rešiti življenja.
V dolino so preminulega na klasičen način prenesli gorski reševalci.

Izgubljena tujca našli v gozdu

Malo čez 11. uro pa so danes dobili klic na pomoč tudi gorski reševalci GRS Bohinj. Na pobočju Peči, naselje Stara Fužina v občini Bohinj, sta se namreč izgubila tujca. Gorski reševalci GRS Bohinj so oba nepoškodovana pohodnika našli v gozdu in ju pospremili v dolino.

Reševali planinca na gori Vrtača

Tretja gorska nesreča je zgodila malo 17. uri: pri sestopu z Vrtače v občini Žirovnica si je planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so ga oskrbeli na kraju, s policijskim helikopterjem pa so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.