Gradbenega dovoljenja še ni

V Kranju bi ta trenutek potrebovali 300 postelj za starejše, od teh jih je nujnih 200, a gradbenega dovoljenja za nov dom upokojencev zaenkrat še ni.
Oglej si celoten članek

Pred skoraj letom dni so v Mestni knjižnici Kranj razstavili idejne rešitve za novi dom starejših. Takrat je bilo rečeno, da bo javni dom s 150 ležišči na Zlatem polju nasproti nekdanje stavbe Gorenjskih oblačil, če bo šlo vse po načrtih, stal že v letu 2023. Bo dislocirana enota Doma upokojencev Kranj, dom pa bo zgrajen po načrtih zmagovalne rešitve, ki so jo izdelali v ljubljanskem podjetju Multiplan arhitekti. Obljubljeno je, da bo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti financiralo gradnjo doma, ki bo predvidoma stala skoraj 12 milijonov evrov.

Gradnja novega doma upokojencev pa se po skoraj letu dni še ni začela. Lani junija ob predstavitvi natečajne rešitve za nov dom so namreč dejali, da so si gradbeno dovoljenje obetali že v letu 2021. Kot pojasnjujejo na Mestni občini Kranj, so trenutno v fazi pridobivanja mnenja na projektno dokumentacijo za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja. Projekt se tako po njihovih besedah pripravlja skladno z natečajno rešitvijo.

»Z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo dogovorjeni, da se po pridobitvi gradbenega dovoljenja projekt prenese na državo. Že izvedba natečaja za izbor strokovno najprimernejše rešitve prostorske ureditve je sicer v pristojnosti države, vendar smo v MOK v želji, da se ta pomemben projekt čim prej realizira, sami pristopili k izvedbi natečaja in s tem pospešili postopke. Poleg tega bomo brezplačno zagotovili tudi lastna zemljišča,« so ob tem sporočili s kranjske občine.

V Kranju so sicer najprej razmišljali o gradnji dislocirane enote Doma upokojencev Kranj s 300 posteljami, a so se po posvetu z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost dogovorili za racionalizacijo. Država bo, kot je obljubila, tako financirala dom s 150 ležišči, v ta namen pa so že vnaprej postavili tudi zgornjo finančno mejo. Občina bo v projekt prispevala tri zazidljiva zemljišča v velikosti 9200 kvadratnih metrov, vredna 1,5 milijona evrov, in še pol milijona evrov za projektno dokumentacijo in izvedbo natečaja.

KRANJ Dom na Zlatem polju: mesto v malem za 14 milijonov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.