Hitro testiranje v Kranju spet od 15. februarja naprej

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Mestni občini Kranj bodo množična testiranja s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom potekala tudi prihodnji teden, in sicer v ponedeljek, torek, sredo in petek v avli Mestne občine Kranj od 9. do 12. ure, ob četrtkih pa ob istih urah v Cerkljah v stari lekarni.
Oglej si celoten članek

Z Mestne občine Kranj pojasnjujejo, da so ti termini za hitro testiranje določeni tako zaradi prilagajnaja terminom cepljenja in testiranja zaposlenih v šolah in vrtcih.

Glede cepljenja v Kranju ta trenutek ni znanega veliko, saj podatki o številu odmerkov prihajajo pozno. Načeloma pa velja, da je v Kranju četrtek dan za cepljenje. Zato v Zdravstvenem domu Kranj priporočajo, da vsi starejši, ki so izrazili interes za cepljenje, načrtujejo možnost cepljenja na enega od prihajajočih četrtkov.

V iztekajočem tednu so vsi zdravstveni domovi na Gorenjskem prejeli skupaj okrog 1500 odmerkov različnih cepiv, in z njimi so večinoma cepili starejše od 80 let. V Kranju pa so denimo še s 300 odmerki cepiva AstraZeneca, ki ga stroka priporoča za mlajše od 65 let, cepili zdravstvene delavce, varovance in zaposlene v socialnovarstvenih zavodih in drugih ustanovah.

V avli Mestne občine Kranj so minuli četrtek cepili 400 občanov, starejših od 80 let. Na prvi odmerek cepiva pa še čaka 950 prijavljenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.