Gorenjska
1972 ogledov

Hitro testiranje v Kranju spet od 15. februarja naprej

Covid-19, cepivo, AstraZeneca Profimedia
V Mestni občini Kranj bodo množična testiranja s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom potekala tudi prihodnji teden, in sicer v ponedeljek, torek, sredo in petek v avli Mestne občine Kranj od 9. do 12. ure, ob četrtkih pa ob istih urah v Cerkljah v stari lekarni.

Z Mestne občine Kranj pojasnjujejo, da so ti termini za hitro testiranje določeni tako zaradi prilagajnaja terminom cepljenja in testiranja zaposlenih v šolah in vrtcih.

Glede cepljenja v Kranju ta trenutek ni znanega veliko, saj podatki o številu odmerkov prihajajo pozno. Načeloma pa velja, da je v Kranju četrtek dan za cepljenje. Zato v Zdravstvenem domu Kranj priporočajo, da vsi starejši, ki so izrazili interes za cepljenje, načrtujejo možnost cepljenja na enega od prihajajočih četrtkov.

V iztekajočem tednu so vsi zdravstveni domovi na Gorenjskem prejeli skupaj okrog 1500 odmerkov različnih cepiv, in z njimi so večinoma cepili starejše od 80 let. V Kranju pa so denimo še s 300 odmerki cepiva AstraZeneca, ki ga stroka priporoča za mlajše od 65 let, cepili zdravstvene delavce, varovance in zaposlene v socialnovarstvenih zavodih in drugih ustanovah.

V avli Mestne občine Kranj so minuli četrtek cepili 400 občanov, starejših od 80 let. Na prvi odmerek cepiva pa še čaka 950 prijavljenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.