Kam letos na počitnice? V Kranj!

The Guardian je objavil 23 odličnih idej za potovanja v letu 2023. Na tretje mesto so uvrstili tudi Kranj.
Oglej si celoten članek

Številni ob začetku leta pripravljajo liste destinacij, ki jih je treba obiskati v novem letu. Posebne liste so se sedaj lotili tudi v uglednem  britanskem dnevnem časopisu z dolgoletno tradicijo The Guardian. Objavili so 23 odličnih idej za potovanja v letu 2023. Med idejami za letošnje leto, ki jih je treba obiskati, se je na tretjem mestu znašel tudi Kranj.

»Slovenija je ponosna na svojo prepoznavnost kot zeleno državo, še posebej pa sedaj, ko je Kranj, tretje največje slovensko mesto, za svoj razvoj trajnostnega turizma pridobil naziv Evropska destinacija odličnosti 2023. Kranj leži v slovenskih Alpah, na pol poti med Ljubljano in Blejskim jezerom, skozi središče mesta pa teče 30 metrov globok kanjon reke Kokre,« pišejo v Guardianu in dodajajo: »Za cerkvenimi zvoniki in opečnatimi strehami kranjskih renesančnih meščanskih hiš se v nebo dvigajo vrhovi gora, kot so Triglav, Grintovec in Stol. Še lepši pogled pa je, če se vzpnete na bližnjo Šmarjetno goro. V čudovitem starem mestnem jedru so v barvitih mestnih hišah številne terase kavarn, ki v večini stojijo na ulicah, namenjenih pešcem.«

»Sedaj vsi veste kam na počitnice! Hvala ekipi na Mestni občini Kranj in Zavodu za turizem in kulturo Kranj,« je objavo 23 odličnih idej za potovanja v letu 2023 pospremil kranjski župan Matjaž Rakovec. »Naša trajnostna prizadevanja niso bila opažena le v Sloveniji, tudi Evropska komisija je Kranju z nazivom Evropska destinacija odličnosti 2023 dala močno potrditev, da gre naš razvoj v pravo smer.  Verjamem, da vse to ne prinaša le dviga Kranja med dobro prepoznavne turistične destinacije, ampak prispeva tudi k dvigu kakovosti življenja domačinov,« pa je že pred časom poudaril tudi direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj Klemen Malovrh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.