Gorenjska
1677 ogledov

Kam letos na počitnice? V Kranj!

The Guardian je objavil 23 odličnih idej za potovanja v letu 2023. Na tretje mesto so uvrstili tudi Kranj.

Številni ob začetku leta pripravljajo liste destinacij, ki jih je treba obiskati v novem letu. Posebne liste so se sedaj lotili tudi v uglednem  britanskem dnevnem časopisu z dolgoletno tradicijo The Guardian. Objavili so 23 odličnih idej za potovanja v letu 2023. Med idejami za letošnje leto, ki jih je treba obiskati, se je na tretjem mestu znašel tudi Kranj.

»Slovenija je ponosna na svojo prepoznavnost kot zeleno državo, še posebej pa sedaj, ko je Kranj, tretje največje slovensko mesto, za svoj razvoj trajnostnega turizma pridobil naziv Evropska destinacija odličnosti 2023. Kranj leži v slovenskih Alpah, na pol poti med Ljubljano in Blejskim jezerom, skozi središče mesta pa teče 30 metrov globok kanjon reke Kokre,« pišejo v Guardianu in dodajajo: »Za cerkvenimi zvoniki in opečnatimi strehami kranjskih renesančnih meščanskih hiš se v nebo dvigajo vrhovi gora, kot so Triglav, Grintovec in Stol. Še lepši pogled pa je, če se vzpnete na bližnjo Šmarjetno goro. V čudovitem starem mestnem jedru so v barvitih mestnih hišah številne terase kavarn, ki v večini stojijo na ulicah, namenjenih pešcem.«

»Sedaj vsi veste kam na počitnice! Hvala ekipi na Mestni občini Kranj in Zavodu za turizem in kulturo Kranj,« je objavo 23 odličnih idej za potovanja v letu 2023 pospremil kranjski župan Matjaž Rakovec. »Naša trajnostna prizadevanja niso bila opažena le v Sloveniji, tudi Evropska komisija je Kranju z nazivom Evropska destinacija odličnosti 2023 dala močno potrditev, da gre naš razvoj v pravo smer.  Verjamem, da vse to ne prinaša le dviga Kranja med dobro prepoznavne turistične destinacije, ampak prispeva tudi k dvigu kakovosti življenja domačinov,« pa je že pred časom poudaril tudi direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj Klemen Malovrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.