Kranj: pozitivnih 42 odstotkov odvzetih PCR brisov

Foto: Epa
Foto: Epa
Sledilnik covid-19 danes, 26. oktobra, beleži, da je bilo včeraj v Mestni občini Kranj kar 420 aktivno okuženih s covidom-19 in da so včeraj na novo s PCR testi potrdili okužbo pri 74 prebivalcih gorenjske prestolnice.
Oglej si celoten članek

S temi zgoraj omenjenimi podatki se Kranj uvršča na tretje mesto po številu okuženih v državi (za Ljubljano in Koprom), a je glede na potrjene primere na 100 tisoč prebivalcev še vedno v rdečem odtenku. Na Gorenjskem je (že nekaj časa) najbolj obremenjena in v vijoličnem odtenku občina Žiri, sledijo ji, prav tako v vijoličnih odtenkih občine Bohinj, Cerklje, Preddvor in Jezersko.

Covidna statistika v ZD Kranj

Iz ZD Kranj so sporočili, da so včeraj napravili 297 PCR brisov (235 odraslih in 62 otrok). Kar 42 odstotkov oziroma 126 je bilo pozitivnih po PCR brisih: 92 odraslih in 35 otrok.

Zaradi počitnic cepljenje samo 28. oktobra

V tem počitniškem tednu bo cepljenje v kranjski vojašnici na Bleiweisovi samo v četrtek, 28. oktobra. Zaradi velikega zanimanja bo na ta isti četrtek zdravstveno osebje cepilo v vojašnici tudi proti gripi. Najprej bodo od 7. do 12. ure cepili naročene na cepljenje proti covidu-19, nato pa sledi dvojni odprt termin 12.15 do 14.30 proti gripi in covidu. Se pravi, da se ni treba naročiti, ampak je treba le priti v tem časovnem obdobju dveh ur.
Možno je tudi sočasno cepljenje, opozarjajo iz ZD Kranj. Zanimivo je, da je v tem trenutku prebivalci Kranja in sosednjih občin celo bolj povprašujejo po cepljenju proti gripi kot po cepljenju proti covidu-19.

Odprto cepljenje proti gripi, ki se je začelo prejšnji teden, bo ob sredah potekalo ves november, tudi prvo sredo v decembru. Vsakič bo potekalo skupaj z odprtim cepljenjem proti covid-19, možno je tudi sočasno cepljenje, torej hkraten prejem obeh cepiv.

Cepljenje v številkah

Prejšnjo sredo, četrtek in petek, 20., 21. oktobra in 22. oktobra, so v kranjski vojašnici proti proti covidu-19 skupaj cepili 1864 ljudi, od teh jih je več kot 60 odstotkov oziroma kar 1160 prejelo tretji odmerek cepiva. Med cepljenimi v sredo pa je bilo tudi 71 mladih med 12. in 18. letom.

V ZD Kranj še opažajo, da se na cepljenje s prvim odmerkom proti covid naroča le še peščica ljudi.

Proti gripi pa so preteklem tednu cepili v treh dneh skupaj 1078 ljudi, od teh jih je bila tretjina zaposlenih iz Zdravstvenega doma Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:45 26. Oktober 2021.

    čakte malo , jezersko v violičnem.. a ni ta občina bila med najbolj precepljenimi. ?

  • 16:34 26. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.